طرز تهیه کله گنجشکی با برنج

دلمه یکی از محبوب ترین و معروف ترین غذاهای ایرانی از «خانواده قیمه ها» است. این آش کوفته مانند که شهرت جهانی دارد را به شهر تبریز نسبت می دهند. کشورهای مختلف خاورمیانه انواع مختلفی از کوفته را تهیه می کنند و تفاوت اکثر آنها بیشتر در طرز تهیه و مواد اولیه آن است. مازندرانی ها و همچنین گیلانی های همسایه به انواع غذاهای لذیذ معروف هستند. اگرچه بسیاری از این دستور پخت ها در هر دو استان رایج است، اما برخی از آنها را به ویژه مربوط به مازندران یا گیلان می دانند. در اینجا فقط تعدادی از غذاهای خوشمزه آنها را مشاهده می کنید.

طرز تهیه کله گنجشکی جنوبی

خمیر را تقسیم کرده و به قطعاتی به اندازه توپ گلف در می آوریم که برای چند دقیقه در مایع پخته می شوند. زرشک پلو یک غذای برنجی است که معمولا با زعفران، زردچوبه و زرشک همراه با خورش مرغ و گوجه تهیه می شود. زغال اخته اضافه شده رنگ قرمز روشن و طعم ترش دارد و این غذا را ترکیبی عالی از طعم و زیبایی شناسی می کند. آبگوشت که در لغت به معنای آش گوشت نیز می باشد، در اصل خورشتی از گوشت بره و نخود با پایه گوجه است. این غذا به طور سنتی در یک بشقاب سنگی به نام دیزی سرو می شود – از این رو نام آن غذا است.

غذای کله گنجشکی

مرغ در سس زعفران و گوجه فرنگی پخته می شود و زرشک پلو نیز جداگانه سرو می شود. فسنجان یکی دیگر از غذاهای اصیل شمالی است که در میان ایرانیان شهرت دارد و قدمت آن به دو هزار سال پیش می‌رسد. با این حال، حاوی رب انار یا ملاس نیز می باشد و بسته به سبک آشپز و ترجیحات منطقه، می تواند ترش یا شیرین باشد. خورش فسنجان یک غذای لوکس محسوب می شود و در مناسبت های خاص عمدتا در آخرین ماه زمستان و در فصل جشن سال نو ایرانی که حدوداً 30 اسفند هر سال است تهیه می شود. فسنجان اصیل گیلانی با گوشت غاز، اردک و بوقلمون درست می‌شود، اما نسخه‌های ارزان‌تر از مرغ برای تهیه این غذا استفاده می‌کنند.

طرز تهیه کله گنجشکی خوشمزه

اگر به شیراز یا سایر شهرهای استان فارس سفر کردید، امتحان غذاهای خاص این منطقه را فراموش نکنید. شیراز انواع مختلفی از غذاهای محلی دارد که نباید از دست بدهید. یکی دیگر از غذاهای محبوب استان گیلان میرزا قاسمی است که گاهی به عنوان پیش غذا یا پیش غذا سرو می شود. بادمجان، تخم مرغ، سیر فراوان، پیاز و گوجه فرنگی از جمله موادی است که در دستور پخت میرزای قاسمی استفاده می شود.

طرز تهیه کله گنجشکی سسی

وجود چندین اقلیم مختلف به تنوع غذاهای ایرانی کمک می کند. گذشته از این، امپراتوری های هخامنشی و ایران روزگاری تمام قلمرو کشور کنونی ایران و کشورهای همسایه آن را شامل می شد و روز به روز سرزمین های جدیدی فتح می شد. همچنین جاده بزرگ و مهم ابریشم از ایران می گذشت، بنابراین افراد زیادی از ملیت های مختلف از آن کشور عبور کردند.

کوفته کله گنجشکی

اغلب برای تزئین سطح از گرد و غبار پسته یا کنجد استفاده می شود. این دسر شیرین این روزها در خاورمیانه و هند نیز یافت می شود. این شامل ایجاد خمیری است که با مخلوط کردن آرد با ماست یا قیمه، اضافه کردن جوش شیرین یا مخمر و سپس سرخ کردن در روغن در حال جوش ایجاد می شود.
برخی زنگ فسنجان را شیرین، برخی ترش و برخی را صاف می کنند. باقلا قاتقورباغالی خورشی یکی از سالم ترین و خوشمزه ترین غذاهای شهر رشت گیلان است. برای تهیه این غذا از نوع خاصی از لوبیا که در گیلان می روید استفاده می شود. از دیگر موادی که برای تهیه این غذا استفاده می شود می توان به سیر، تخم مرغ و رازیانه اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید